Hej alla Rönnskärsbor!

En hälsning i en alldeles särskild sommar som vi nu är mitt upp i. För vissa blir ensamheten stor och för andra innebär restriktionerna nya insikter och möjligheter och få av oss kan fortsätta som närapå vanligt.

Ändå lyckades många komma till städdagen, vilket var roligt. Roligt var också att Jenny kunde bli vår nya suppleant i styrelsen. Välkommen.

Våra hus

Vi har också fått in några berättelser om de olika husen på ön. Det behöver inte alls vara märkvärdigt, bara det ni vet. Ska bli spännande att sammanställa i höstmörkret. Kanske fler är intresserade av att göra sammanställningen?

Klapperstensfälten

Läste om Rönnskärs historia, om klapperstensfälten som funnits i många tusen år, dessa grönmossiga stenar som pryder våra gistvallar och allmänningar. På många håll I Sverige är klapperstensfält fredade och fridlysta. På Rönnskär har vi  en samfällighet vilket avser att vi tillsammans har ansvaret att skydda och bevara de gemensamma ytorna. Det innebär att vi kan röra oss väldigt fritt över hela ön utan skyltar med ” privat område” och “förbjudet”. Det är något som jag själv uppskattar mycket med att bo här. Men det betyder också att vi alla har ansvar att hålla fint för att hålla länge. Sånt som att stenar inte ska plockas från fälten, att vi röjer sly där det behövs, respekterar att allmänningar är för alla och att vi är vänliga mot varandra.

Skärfest

Det är också särskilt roligt att kunna inbjuda som vanligt  till vår skärfest. Datumet har svajat lite men nu är onsdagen den 29 juli fastlagt. Bord står uppställda, avstånd hålls och alla som vill tar med gott humör egen picknickkorg och stol. Så ses vi på allmänningen nedanför 30B  kl.17 (the same procedure..)

med vänlig hälsning styrelsen /genom eva modin


0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!