Lämnade huvudstaden och tog mig upp mitt i veckan, härligt att kunna jobba “on remote”. Hade förstått att snön delvis smält bort, men trafikverket varnade för ishalka. Det som möter mig på väg över bron är grådask, en kall och rätt trist decemberdag.

Grått och trist

Ser att det fortfarande finns förhoppningsfulla människor som räknar med att årets båtturer inte är över. Hoppas att inte snön hinner komma innan de vänt på båten 🙂

Båtar tas upp för vintern

Väl över bron springer jag på sekreteraren som håller på att pynta vår busskur. Kliver ur och hjälper honom få upp ljusen.

Busskuren får julpynt

Väl “hemkommen” och urpackad tar jag en sväng runt ön. Man ser spår av vinter och tidigare snö. Isen håller på att lägga sig i hemlighet.

Dagen efter, under den obligatoriska “efter lunch promenaden”, ser jag vågsvall och en bekant prick på havet. Det är fisk på väg in! Passar på att knalla över och köpa lite inlagd sill. Gott!

Tja, resten av tiden handlar om att koppla upp sig och jobba, och under de få timmarna av ljus ta en promenad och suga i sig de få D-vitaminer man kan få från molnmassorna.


1 Comment

Stefan Alexandersson · 8 December, 2019 at 08:08

Trevligt kåseri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!