Abstinensen är svår här uppe när man är långt från Stockholm och “mina” lag. Speciellt när mitt gamla extralag Strömsbruks IF inte längre spelar seriespel. Jag blev därför så glad när jag upptäckte att det ändå finns lag här i närheten. Harmångers IF!

Icke för ty! Jag var på fotboll idag! …och vilken dag det var. Vi skriver 9:e september i kalendern, det är 23 grader och strålande sol. Publikfest på Åvallen i Harmånger, fin och välskött plan, hamburgare, glass och korv! Kan det bli bättre?

Jag var lite sen och kom först till andra halvleken, eller…. Det hade tyvärr varit en olycka på plan, och vi väntade in ambulansen från Hudiksvall. Två spelare hade slagit ihop i Harmångers eget straffområde, och det hade tagit riktigt riktigt illa på en av dem. Jag hoppas innerligt att konvalescensen blir hyfsat kort.

Så började andra halvleken, och det var relativt jämnt. Vi hade med oss 1-1 från första, och nu var det dags att visa Föne grabbarna var skåpet skulle stå. Det var lite otydligt första tio minutrarna, men sen tog Harmånger över och började styra och ställa. Tröja nummer 10 gjorde inom loppet av 5-6 minuter två snygga frisparksmål och Harmånger kändes starkare. Det kan i och för sig bero på att de hade 4 avbytare när Föne bara hade en.

Tröja nummer 10 ja…. han manifesterar varför jag gillar division 5… En bit in i andra halvlek var det vätskepaus, då passade han på att glida upp på norra läktaren och tigga en snus (annars funkar ju inte frisparkarna!). Osäker på om tränaren såg det hela 🙂

Nåja, efter vätskepausen verkade luften ha gått ur Föne. De hade kommit med lite för lite manskap, och enligt uppgift var det en innebandyturnering som strulat till det för dem, så de var tydligen inte på plats med sitt bästa manskap. (som AIK’are är jag också bra på bortförklaringar denna säsong).

Matchen rann iväg, och målen trillade in. Till slut stod det 5-1 på tavlan och matchen var över.

En spaning är att det var rätt så grinigt på planen. Många gula kort, när många kom för “snack”. Jag förstår inte hur man kan snacka till sig gula kort, och därmed avstängningar nästa match, när man leder med 5-1. Inte heller hur hyfsat vuxna män, verbalt kan ge sig på en kille i yngre tonåren som springer på linjen som linjedomare. Den killen är en hjälte som kommer och dömer er match i division 5.

Sen – precis efter matchslutet, vände jag mig mot träningsplanen – Kanske nästa Zlatan?

Till sist – förbaskat kul att få gå på fotboll i Harmånger, hoppa att få se en dam match nästa gång jag kommer upp!

Här kommer alla matchbilderna lite huller om buller 🙂


0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!