Fotboll skall spelas på gräs

Uppvuxen på grusplaner ser jag med stor avund på de fina planer som finns här i trakten. Gräsplaner var något jag som storstadsbo aldrig fick uppleva. Därför är det en fantastisk känsla att gå in på Nordanstigs eget Friends Area, dvs Strömsbruks IP.

Planen

Gräset var nyklippt, kanske lite högre än vad som är brukligt på de stora arenorna, men fördelen var troligtvis att glidtacklingarna tar bättre med lite högre klippning. Oavsett är det bättre än det plasttjafs man har på Sambovallen (Tele 2 i Stockholm, som Djurgården och Bajen delar, därav namnet…). Det var också tydligt att planskötaren gjort sitt yttersta!

Matchen

Jag stack in huvudet i grabbarnas omklädningsrum och informerade om att det var dags för en bild på startelvan. Det är ju kutym vid alla landskamper och viktiga matcher. Nu var det ju en sån, Kusthälsingarna skulle ju visa grabbarna från inlandet hur man joxar med trasan. Redan vid tagningen av bilden syns att något stort är på gång.

Bestämda grabbar

Matchen går igång, det står och väger. Närkamperna är hårda men inom regelverket. Man ser att våra grabbar väger lite tyngre, mer bestämda brytningar, några passningar fler som går fram, mer fart under fötterna. Här läggs inte några fingrar emellan!

Efter ungefär en halvtimme trillade det första målet för Strömsbruk in, förlösande! Delsbos unga grabbar var inte ofarliga, men hemmalaget höll emot. Har för mig att resultatet skrevs till 2-0 vid halvtidsvila. Efter ett stärkande snack i omklädningsrummet klev våra oranga grabbar ut och gjorde processen kort med Delsbo. Slutresultatet skrevs till 5-0!

Publiken

Publiken är ett kapitel i sig. Som AIK’are är man ju van vid flaggor, bengaler, rök och Farbror Blå. Av detta syntes intet. Får ta med mig Oranga och svarta rökfacklor till nästa match, borde bli en fin kombo om man samtidigt bränner av några bengaler. Får kalla till ett uppstartsmöte för Strömsbruk Tifo till nästa år.

Klubben

Strömsbruk IF är en klassisk klubb som fyller 100 år i år. Här ser vi ett urval av alla troféer klubben dragit in. Önskar att jag varit här för 30-40 år sen när fotbollen var riktigt stor!

NI som vill veta mer om Strömsbruk IF kan jag rekommendera att gå in på deras sida på Facebook

Länk till A-laget finns här. Om ni klickar in er på Kalendern, så ser ni när nästa hemmamatch är. Gå dit och visa er stöd! Köp mycket korv och godis så att klubben drar in några kronor. Det kommer att behövas inför värvningen av Ronaldo och Zlatan (Vi skall upp!). Om ni ändå är igång, och råkar spela på Svenska Spel, glöm inte att gå in och ange att ni vill ge bidrag till Strömsbruk. (storklubbarna har redan gott om flis)

Summering

Till sist – Stort tack till grabbarna på plan som gav mig ett fint sommarminne från 2019. Glömmer inte heller planskötaren som gjort ett fantastiskt jobb, damerna i kiosken, och alla ni som håller anläggningen i så gott skick. Tack!

Uppmaning till alla i trakten – gör det till en vana att gå på matcherna!


0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!